main text

Aktualno

9. TERMIN 19.8. - 23.8. 2019

POKLICNI ŠPORTNIK/ŽUPAN

ZDRAVO,
Pa je prišel že naš 9. teden in z njim kar DVA poklica! Tako je, prav ste slišali. 😉

 
No, da vidimo, če ste pravilno rešili uganki. Ta poklica sta POKLICNI ŠPORTNIK in ŽUPAN. Lahko si predstavljate, kako zelo športno obarvan je bil ta teden.
Poklicni športnik mora VEEEEELIKOO trenirati, da lahko doseže dobra mesta na tekmovanjih, župan pa vodi občinsko upravo ter predstavlja in zastopa občino. Pri obeh poklicih pa je značilno, da ju spremlja, ocenjuje in podpira OGROMNO ljudi.

 
Že v ponedeljek smo si prislužili medalje, ki smo jih po spoznavnih igrah že pridno ustvarjali. Odigrali smo elitno nogometno tekmo, nato pa smo odhiteli na bazen, saj nam je bilo že precej VROČE. 😉  Po kosilu smo odšli v telovadnico, kjer smo se preizkusili v metanju na koš! 😀 Torek se je začel s skrivalnicami, ki so bile NAJŠTEVILČNEJŠE do sedaj, saj se nas je igralo kar 45! Kako zabavno je bilo skrivanje po Keršmančevem parku. :) Po zanimivih 3 odigranih igrah pa nas je čakala sveža ohladitev v bazenu. :) Po kosilu smo igrali košarko in delali pripomočke za navijače.
Pa smo že na sredini tedna! Kako hitro mineva! Sreda je bila izredno zanimiva, namreč nismo imeli le enega obiska, ampak kar DVA! :) Zjutraj smo se odpravili na Občino Kamnik v sejno sobo na obisk k ŽUPANU Mateju Slaparju. Po kosilu sta nas prišla obiskat v počitniško varstvo dva poklicna športnika iz odbojkarskega kluba CALCIT VOLLEY in sicer Kvas Tine in Mihalinec Katja. 😀 Izvedeli smo veeeeliikooo novega o poklicu športnika ter se poskusili v igranju odbojke.

 
V četrtek smo se odpravili v Keršmančev park, kjer smo priredili tekmovanje. Štiri skupine, s svojimi kapetani na čelu, so se pomerili v štafeti s kar osmimi različnimi izzivi. Navijali smo TAKOOOO glasno. :) Kasneje smo se v telovadnici sproščali s plesnimi igrami. VAAAAAV! Nekateri so reeees talentirani plesalci. Pa je prišel še zadnji dan, PETEK. Zopet smo priredili tekmovanje, ampak to je bilo tekmovanje vseh športov! S pomočjo srečenga vrtiljaka športa smo demonstrirali različne športe. Saj vendar moramo preveriti, koliko smo se naučili o športih ta teden. In RES! Tekmovanje o odbojki, košarki, nogometu, plesu in celo borilnih veščinah je bil ZAKOOOON! :) Tudi tokrat smoo navijali kakor še nikoli doslej, ekipe pa so zažigale!

 

 
Čaka nas še naš zadnji, 10. termin. Le kateri poklic bomo spoznali? Pa poglejmo uganko ….
Včasih sem oral s konjem,
danes pa s traktorjem.
Kdo sem?

Pojdi na termin:

1110987654321