main text

Aktualno

9. TERMIN 21.8.-25.8.2017

TEMA: VELIKA PLANINA

PONEDELJEK IN TOREK

Ta teden smo se lotili se posebej zanimive teme – Velika planina.
Že v ponedeljek smo se pogovarjali o DIVJIH MOŽJEH, ki so hodili in strašili po VELIKI PALNINI. Izvedeli smo, da so bili ogromni, kosmati ampak na nosu pa niso imeli niti ene dlake :D. Pogovarjali smo se tudi o tem, kaj vse bomo videli v četrtek na izletu poleg koč in krav bomo videli tudi kakšne rožice in travo:) ….KOMAJ ČAKAMO DA ODHITIMO NA NAŠ IZLET … Ne pozabite :PRIMERNA OBUTEV,OBLAČILA,PIJAČA IN MALICO:))) in seveda veliko dobre volje …jujuhuuu….

Iz blaga smo nato izdelovali prelepe rožice in se igrali različne igre za spoznavanje, nato pa smo se odšli igrat na igrišče :D, kjer smo pokurili vso odvečno energijo. :)
Po kosilu smo izvedeli, kako so pastirji izvedeli za čas /uro – kakšne ure so uporabljali na planini – izdelali smo sončne ure, ki sedaj na stojnici že čakajo svoje kupce. 😉 Pritegnili smo tudi naše “noge” in zunaj na svežem zraku malce z baloni zaplesali in zapeli :)


V torek smo stare cd-je predelali v mavrične odsevnike, ki se res lepo lesketajo, ko jih obsvetimo s svetlobo. Obiskali smo tudi Keršmančev park in izdelovali živalice iz nitk. Podlago smo namazali z lepilom, nato pa nanjo v vseh smereh prepleti niti, tako da smo dobili želeno obliko – izbrano žival. Nastale so pikapolonice, čebele, metulji in tudi pingvini. :) Igrali pa smo se tudi zelo zanimivo igro z korarci in vrvmi :). Po malici smo sproščali našo domišljijo pri dejavnostih, ki smo si jih izbrali sami. 😉


Zdaj pa smo že v nizkem štartu, da odhitimi na našo prelepo Planino in vam pišemo o vseh naših dogodivščinah, ki jih bomo zagotovo doživeli :)


ODHOD IZPRED ŠOLE JE 8.30!!! Hvala za razumevanje.

Pozdravček..si pišemo….

SREDA, ČETRTEK IN PETEK

V sredo smo se igrali na igrišču in plesali, kolikor so nam noge dopuščale. :) Popoldan pa smo se lotili šivanja robčkov, takih kot so jih v starih časih uporabljali naši dedki in babice.


V četrtek smo se odpravili na izlet na Veliko planino. Z avtobusom smo se odpeljali do nihalke, s katero smo se povzpeli do sedežnic. Med vožnjo z nihalko smo občudovali razgled in lepote kamniških planin. Velika zahvala gre prevozniku – Avtobusni in kombi prevozi, turistična agencija VRANKAR Edita Vrankar s.p. , ker nam je omogočil brezplačni prevoz v Kamniško Bistrico :)S pomočjo Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik in Velike planine d.o.o nam je uspelo organizirati IZLET  in popeljati otroke na pestro dogodivščino na Veliko Planino. 😀


Na izletu nas je spremljal turistični vodnik Boštjan Košir, ki nam je odkril veliko skrivnosti Velike planine. V parih smo se s sedežnico odpeljali do Zelenega roba, kjer smo obiskali pastirja Andreja, zatem pa smo se odpravili do planšarskega naselja in cerkvice Marije Snežne. Tam smo imeli malico, spoznavali smo se s kravami in napravili nekaj fotografij. Za zanimivo predstavitev dela in oprave pastirjev pa se zahvaljujemo gospodu Andreju.


Po povratku v šolo smo se posladkali s sladkim trničem. Za dobrote se lepo zahvaljujejmo gospe Mojci Potočnik – Oštarija Pr’ Mojci….kako hitro smo ga pohrustali..kako je to doberrrr…njammiii….toplo priporočamo, da greste poskusit tudi vi SLADKI TRNIČ :) .


Jutri, v petek, pa se bomo lotili novih športnih in ustvarjalnih podvigov. Zanimivo bo! :)


Ali vas zanima kaj bomo delali naslednji teden, ki je še zadnji pred ŠOLOOOO? No pa poglejmo – spoznali bomo mično gospodično ampak ta gospodična je prevzeta in ponosna in ji ni mar za nikogar le za sebe…hmmm kdo je to??


Lep vikend jujuhuuuu en pozdrav iz prelepih dobrav :)

Pojdi na termin:

1110987654321