main text

Aktualno

9. TERMIN 20.8. -24.8. 2018

9.TERMIN: LETALSTVO

Hojla!

 

Mi smo že v 9. predzadnjem terminu…..uhuuhu, kako hitro minevajo dnevi in kmalu bo ŠO…..NE bomo še malce počakali na to :) saj so še vedno POČITNICE !!

 

Ta teden imamo zanimivo temo, in sicer LETALSTVO. V ponedeljek smo se že zgodaj zjutraj odpravili na izlet na letališče Brnik. Najprej smo dobili karto in veselili smo se, da gremo na potovanje 😀 A žal nismo šli. Pa drugič. 😛 Vsakemu posebej so stehtali prtljago, pokazali so nam, kako se kovček odpelje po tekočem traku, izvedeli pa smo, kaj imamo lahko in česa ne na letalu. Nato smo šli čez napravo, ki zazna železne predmete. JOJ, nekaterih niso spustili skozi, ker je naprava piskala. Potem nas je avtobus vozil po ploščadi med gromozanskimi letali. Si predstavljate kako veliko je letalo? No v zraku zgleda čisto majhno, a v resnici je veliko večje. Opazovali smo tudi vzlet dveh letal. Obiskal nas je tudi gasilski avto, ki je naredil vodni curek. UAU, to je bilo šele zanimivo. Na koncu pa so nam pokazali še poseben avto, ki odganja veste koga?! PTICE. Ja prav ste prebrali. S posebnimi zvoki, ki ga proizvaja odganja ptice, da se ne zadržujejo na vzletni stezi, da slučajno ne pride do nezgode in se ne zaleti v letalo. Ja, prav prijeten izlet so nam pripravili naši mentorji. Še enkrat bi se radi ZAHVALILI letališču Brnik, ker so nam omogočili ZANIMIV IN ZABAVEN IZLET NAJLEPŠAAAA HVALA :) IN velika ZAHVALA gre še  ŠOFERJU avtobusa in seveda naši VODIČKI gosp. Tei Gabrovec, ki nas je popeljala skozi letališče in nam ga podrobno predstavila. HVALA :) No, ali veste, kje se skriva gorivo v letalu?? NE….v krilih zanimiv podatek, kajne:)

 

V torek smo se igrali v Keršmančevem parku, nato pa se veselo odpravili proti bazenu. Uganete kdo je bil najbolj moker? VSIII, danes smo potunkali tudi učiteljice. Po kosilu pa smo izdelali svoja papirnata letala, jih okrasili in v petek jih bomo sprobali na tekmovanju v najhitrejšem letalu.

 
V sredo zjutraj se nam je ZROLALO na šolskem igrišču. Učiteljice so nam postavile poligon in tekmovali smo v rolanju in vožnji s skirojem. Prijetno smo se ohladili v bazenu, po kosilu pa smo se zabavali v telovadnici. Najbolj zabavni igri sta bili “Plesni kipi” in “Ubogi nagajivi muc”, saj smo se nasmejali kot že dolgo ne. Izdelali pa smo tudi helikopterje iz kartona in jih razstavili na naši HUMANITARNI STOJNICI.

 

Si pišemo v petek 😉

Ekipa PVK

ČETRTEK in PETEK

Živjo!

Kako hitro je minil teden in že je tukaj PETEK. Zaključil se je še en prelep in vroč teden. Vas zanima kaj smo delali v četrtek in petek? Potem berite dalje :)
V četrtek zjutraj smo odšli v Keršmančev park. Joj kako je tam zabavno. Mentorice nam dovolijo, da se igramo po svoje. Včasih se malo pohecamo in kakšno ušpičimo. Ampak ne tega povedati učiteljicam PŠT 😀 Ker je bil zelo vroč dan, smo si privoščili bazen. JUHEJ kako zelo smo se ga veselili. Ker je že 9. termin, si upamo malo ponagajati mentoricam in jih špricamo HIHI. :)
Uf vas zanima kaj smo delali po kosilu?! Nekaj zares zabavnega. Mentorice so nam pripravile prave eksperimente. Seveda so bili povezani z zrakom, letalstvom in raketami. Katja nam je pripravila balone. Vsi smo se spraševali kaj nam bodo. TEHTALI SMO ZRAK!! Jaaa, res nas je zanimalo kako to izgleda, saj zraka ne vidimo in ga ne moremo prijeti 😀 Smo ga pa ujeli v balon in s pomočjo paličice kot uteži ugotavljali, katera stran na palici je težja. S Klavdijo pa smo opazovali, kako se toplejši zrak dvigne nad hladnejšega. Vas zanima zakaj? Ker ima manjšo gostoto. Ja, čeprav so počitnice, smo morali vseeno napeti možgančke in pošteno razmišljati.
V petek dopoldne pa smo pripravili tekmovanje. Izdelali smo papirnata origami letala in jih sprobali, kako daleč letijo. Nekateri izmed nas smo izdelali tako čudovita letala, da so letela res daleč daleč… Dobili smo tudi zmagovalce in … NAGRADEEE :)  Po kosilu pa smo se razdelili v dve skupini in USTVARJALI. Izdelovali smo hitre in barvite rakete ter velike balone. JOJ kako smo se nasmejali, saj nam je kar nekaj balonov pri napihovanju počilo 😀 A na koncu so vseeno nastali zelo lepi izdelki.
Naslednji teden pa je… ZADNJI TEDEN POČITNIŠKEGA VARSTVA IN TUDI NAŠIH POČITNIC. Namignemo vam, da se bomo posvečali
pomoči starejšim in dobrodelnosti. 
Torej, si pišemo čez par dni :)
Lep vikend in se vidimo.
Ekipa PVK

Pojdi na termin:

1110987654321