main text

Aktualno

8. TERMIN 17.8.- 21.8.2020

8. TERMIN – RASTLINE SVETA IN SLOVO

Hooooooooj,

 

Zadnji teden počitniškega varstva smo spoznavali temo RASTLINE SVETA. Seveda smo si privoščili tudi pluskanje na bazenu, risanje v parku, igranje družabnih iger, športnih iger, ustvarjalne delavnice, turnir ročnega nogometa in kino. Aja pa, da ne pozabimo, ustvarili smo filmček o počitniškem varstvu 2020.

 

Gremo nazaj na temo. Ogledali smo si kratek filmček o rastlinah, ki imajo super moči. Ste vedeli, da se posebna drevesa  znajo obvarovati pred ognjem, nekatera drevesa pa dajo dom mravljam, ki jih stražijo pred “obiralci”. Pa to ni še nič, vsako drevo ima kakšno posebno moč. Na začetku tedna smo posadili tudi fižolčke in spremljali njihov razvoj. Hitro so se izvili iz objema fižolčka in postali rastlina.  Veliko stvari o rastlinah že poznamo s šole, ampak smo poskusili nekaj novega. Odšli smo na izlet po okoliških travnikih in gozdovih ter uživali v nabiranju rastlin za lasten herbarij. Na izletu smo zelo uživali v iskanju rastlin, opazovanju živali ter prostim tekanjem. Pomagali smo si tudi s posebno aplikacijo za prepoznavanje rastlin in tako spoznali imena novih rožic in rastlin. Do zdaj smo poznali 10 imen rožic na travnikih, izvedeli smo, da jih je veliko več kot 100. Vsak travnik ima nekaj podobnih rastlin ,vendar veliko več spet čisto drugih rastlin. Za domov smo si izdelali sliko z nabrano rožo. Da pa so nekatere teme vedno pomembne smo ugotovili, ko smo se pogovarjali o varni rabi interneta. Ogledali smo si kratek video in ugotovili, da moramo biti previdni pri uporabi spletnih vsebin ter ne vedno verjeti spletnim vsebinam. Vedno nam pri tem pomagajo tudi naši starši.

 

 

Poletnega počitniškega varstva je kar konec. Ne moremo verjeti, da je šlo tako hitro. To pomeni, da je bilo luštno in zabavno. Nekateri smo si našli nove prijatelje, nekateri smo se naučili novih stvari, nekateri pa še zdaj razmišljamo, kaj se nam je vse dogajalo. Uživajmo še do konca poletja na polno.

 

Se vidimo spet med jesenskimi in zimskimi počitnicami. Bomo za info pokukali na facebook stran društva: FB počitniško varstvo

Da se bomo prijatelji spet videli in ušpičili kako.

 

Za lepe spomine pa nam ostane filmček počitniškega varstv 2020.

 

 

 

 

Otroci in vaše društvo Počitniško varstvo Kamnik

 

 

Pojdi na termin:

87654321