main text

Aktualno

8. TERMIN 13.8. -17.8.2018

8. TERMIN :GASILCI

Živjo, spet smo tu!

 

Javljamo se s predpredzadnjega, 8. termina počitniškega varstva :) Se kaj pogrešali branje o naših dogodivščinah? Le kaj smo počeli ta teden … Ta teden je gasilski teden!

 
V ponedeljek smo se spoznavali med sabo in se pogovarjali o gasilcih. Ugotovili smo, da smo z njihovim delom kar dobro seznanjeni :) Naredili smo vsak svojega gasilca, kakor si predstavljamo sebe ali prijatelja v tej vlogi. Zraven smo pritisnili še odtise svojih rok. Po bazenu pa smo se lotili še izdelovanja gasilcev iz tulcev in igranja na igrišču :) Pred praznikom, v torek smo naredili pomemben pripomoček gasilcev – hidrante. Ne samo, da so lepi, uporabni so tudi kot šparovčki 😉 Ker nam vreme ni bilo naklonjeno, smo se razgibavali v telovadnici in kasneje na igrišču, naredili pa smo še ognjene svečnike.

 
Četrtek je bil za nas naaaaajbolj pomemben dan: prišli so GASILCIIII! Juhuhuuu :) Videli smo škarje, ki rešujejo ujete voznike iz avtov (joj kako so težke!), pa lestev in reflektorje, pokazali so nam notranjost vozila, najpomembnejše pa – držali smo prave gasilske cevi in špricali daleeeč daleeeč stran :) ker je bilo vroče, na bazenu pa ta dan nismo bili, so nas gasilci malo osvežili s škropljenjem v zrak, kako je bilo dobro! Poslovili so se s sirenami, mi pa z mahanjem in z željo, da bomo morda tudi mi kdaj postali gasilci :) Najlepša hvala gasilcem iz gasilske enote Kamnik za doživeto predstavitev svojega poklica in njihovega drugega doma – gasilskega tovornjaka. Hvala! :)

 
Po igri v parku smo v znamenju obiska naredili gasilske tovornjake. Zadnji dan 8. termina počitniškega varstva pa je minil v znamenju gasilskega tekmovanja. Imeli smo vodne igre … vas zanima, kako so se končale? Mokro 😛

 
Kaj pa naslednji teden? Leteli bomo! Ne, morda bomo pilotirali? Hmm … teden letalstva je pred nami :) In da ob tem ne pozabimo: v ponedeljek, 20. 8. moramo priti v varstvo izjema najkasneje do 8. ure. Takrat se bomo namreč odpeljali na Brnik na ogled letališča. Prosimo, da ne zamujate!!!! Verjemite, tega res ne želite zamuditi :)

 
Lep pozdrav do naslednje srede, vaši počitnikarji!

Ekipa PVK

Pojdi na termin:

1110987654321