main text

Aktualno

8. TERMIN 14.8. -18.8.2017

TEMA:MEKINJE

Ta teden se srečujemo s popolnoma novo temo – z Mekinjami. Tam se je nahajalo eno prvih zdravilišč v Kamniku, pa tudi samostan. Danes pa tam najdemo velik stadion, ki smo ga tudi obiskali.


V ponedeljek smo igrali različne igre, preko katerih smo se dodobra spoznali, nato pa smo se odpravili na bazen, kjer smo se namakali v prijetno hladni vodi. :) Po povratku v varstvo, smo izdelovali štafetne palice. Za to smo uporabili tulce od papirnatih brisačk, ki smo jih lepo oblepili in pobarvali.
Te palice smo nato uporabili v sredo na stadionu, kjer smo se pomerili v različnih štafetnih igrah. Tekmovali smo kot pravi atleti in se potegovali za sladke nagrade. 😉 Sledil je obisk parka, kjer smo se še nekoliko igrali, nato pa se odpravili v varstvo, kjer smo se okrepčali s kosilom.


V četrtek smo se navsezgodaj zjutraj lotili glasbeno-plesnih dejavnosti, nato pa smo utrujene noge namakali v bazenu. Pa kosilu smo izdelali ogromno senzorično gosenico, ki ima različne dele telesa oblepljene z različnimi materiali. Tako lahko potipamo pesek, različne vrste blaga, riž, lesene palčke in papir. Steklene kozarčke smo okrasili z laki, nato pa vanje nasuli kamenčke in prst. V prst smo primešali semena trave, sedaj pa čakamo, da na plano pokukajo prvi “laski”. :)


V petek se bomo zopet lotili različnih ustvarjalskih in športnih podvigov. Igrali bomo športne igre na igrišču in šivali blazinice, v katere bomo nasuli riž. Odpravili se bomo na bazen, kjer bomo čofotali in plavali. Popoldan pa bomo izdelovali pomirjujoče stekleničke – v plastenke bomo nasuli različne stvari (elastike, okraske, gumbe …), natočili bomo vodo in milo – tako! Pa imamo čudovite stekleničke s plavajočimi predmeti. :)


Kaj nas čaka v 9. terminu?joj z veliko hitrostjo bežimo proti konc počitnic..kmalu bo zabave konec :) Nooo naslednji teden pripravite nahrbtnik,plastenke z  vodo ,prigrizek, pohodne čevlje in seveda veliko dobre volje kajti obiskali bomo VELIKO PLANINO 😀 prav ste prebrali šli bomo na IZLETTT:)


lep vikend vam želimo

ekipa in otroci PVK


									
											

Pojdi na termin:

1110987654321