Počitniško varstvo Kamnik
main text

Aktualno

7. TERMIN 6.8.2018 - 10.8.2018

7.TERMIN : TURIZEM

Živjo 7. teden počitniškega varstva!

 

Kako smo te težko pričakovali, prinašaš namreč teden turizma! :)

 
Ker je ta teden poln velikih dogodivščin, smo ga začeli bolj mirno. Ponedeljek je minil v znamenju spoznavanja, šli smo na igrišče, na bazen in v Keršmančev park. Kako je bilo luštno poležavati v senci in čofotati v vodi :)

 

V torek pa smo se lotili resnega spoznavanja turizma. V ponedeljek nam je Boštjan razložil kaj pomeni biti turist in kaj turistični vodnik, pogovarjali smo se, kaj lahko v Sloveniji vidimo in kaj lahko obiščemo v tujini. Zato smo se odločili, da naredimo vsak svojo kartico turističnega vodnika (ki jo bomo v petek še kako rabili!). Ker je del turizma tudi kultura in del kulture tudi ples, smo spoznavali različne zvrsti plesov, ki spadajo na različne dele sveta. Naučili smo se tudi nekaj plesnih korakov: cha chaja, ki prihaja iz Kube, sambo, ki jo plešejo brazilske plesalke in pa angleški valček, ki prebiva med angleži. Najbolj se nam je dopadla živa in poskočna samba 😉 Izdelovali pa smo tudi magnete, ki prikazujejo znamenitosti Kamnika.

 
Potem pa je prišla sreda. Jaaa, tista sreda, ki smo jo tako težko pričakovali! Odšli smo namreč v Eco resort pod Veliko planino :) naš pohod je potekal v prijetni senci in hladu Kamniške Bistrice, zato nam tudi pot do tja ni bila preveč težka. Težko je bilo le pričakovanje do prihoda tja 😛 Sprejel nas je prijazen gospod Marko, ki nam je razložil, kaj vse lahko v resortu vidimo, pa zakaj in kako je nastal … in ali ste vedeli to: pri njih imajo NAJVIŠJI OPAZOVALNI STOLP NA SVETU! Joooj kako je velik!:P

 

Potem smo pogledali še vse domače živali, njihov vrt z zelenjavo in ribnik :) kako luštno je vse tam, z veseljem bi se še kdaj vrnili. Popoldne pa nam je prineslo ustvarjanje maket. Razdelili smo se v 7 skupin: Mali grad, Stari grad, Zaprice, Sv. Primož, Rudolf Maister, Mamutov most, Velika planina. Skupine izdelujejo makete s temi znamenitostmi, ki jih bodo v petek tudi predstavile. Komaj čakamo! Najboljša skupina bo dobila sladko nagrado 😉 Poleg tega pa nas jutri čaka še en obisk in sicer hostla Pod skalo. To bo še zanimivo :)

 

Si pišemo v petek :)

ČETRTEK IN PETEK

Živjo, pa smo spet tu!

 

Teden se je prevesil k vikendu, mi pa smo od srede še marsikaj doživeli :) Vas zanima kaj?

 

V četrtek in petek smo se hladili na bazenu, vmes pa ustvarjali in se igrali :) Vse se je vrtelo okoli naših pomembnih maket. Skupine so napeto gledale na tablo s točkami in hitele z lepljenjem, barvanjem, striženjem in pripravljanjem na nastop. Uuuu kakšna tekma! Tekmovali smo v 5 kategorijah: delo v skupini, pospravljanje po delu, izvirnosti, tišini za mizo in v predstavitvi. To pomeni, da smo imeli lahko zelo lepo maketo, ampak če smo bili kričeče glasni in smo imeli vse razmetano, nam to ni nič pomagalo … 😛

 

Po petkovih predstavitvah so se točke seštele in zmagala je ekipaaaa … Stari grad! Čestitke :) Šlo pa je zelo natesno, ekipa na drugem mestu, Zaprice, jim je sledila le z 1 točko zaostanka! Uuuuf, kako napeto.

 
Kaj pa smo še počeli? V četrtek smo se odpravili v hostel Pod skalo, kjer nam je prijazna Vesna predstavila svoj hostel. Izvedeli smo, kako poteka delo v hostlu, kakšni turisti jih najpogosteje obiščejo in kdaj, videli smo tudi prostore in seveda tudi njihove sobe…uuhhh res nismo vedeli koliko dela je če imaš HOSTEL :) . Ogromno tujih turistov je te čase v Kamniku, kako super :) Hvala Vesna za voden ogled!HVALAAA

 
Ta teden pa smo praznovali tudi kar 3 rojstne dneve :) Mina, Lan in Ula so nas pogostili s sladkimi in slanimi dobrotami, mi pa smo jim vsakič čestitali in zapeli vse najboljše. Poslovilni posladek pa sta se odločila prinesti brata David in Jakob, hvala! Zelo prijazno od vas :)

 
Danes pa vas vabimo še v park Evropa, kamor smo obesili svoje narejene lučke iz polepljenih steklenih kozarcev. Pridite pogledat!

 
Nasledni teden pa bo gasilsko obarvan, juhuhuuu komaj čakamo!

 

GASILCI SMO IN POGASIMO

VSE KAR JE V OGNJU,

HIŠE STARE A NAJRAJE,…..

 

 

Adijooo

Ekipa PVK

Pojdi na termin:

7654321