main text

Aktualno

7. TERMIN 5.8. - 9.8.2019

ŠIVILJA/KROJAČ

Hej hoj!

 
V prvi teden avgusta smo zakorakali z zanimivo temo: šivilja. V ponedeljek smo se dopoldne odpravili v Keršmančev park, kjer smo zapeli nekaj pesmi, da so nas slišali vsi okoli. Potem smo se malce bolje spoznali in se z novimi prijatelji že veselo igrali. Sonce pa je zopet pokazalo svojo moč in nas privabilo na naš pribljubljen bazen, mentorice pa so nam tudi pustile, da jih pošpricamo. Popoldne pa smo ustvarjali z gumbi. Veste kaj je nastalo? Prelepi šopki rožic. Tudi v torek smo uporabljali gumbe za naše čudovite izdelke, ki jih razstavimo na humanitarni tržnici, pred šolo. Izdeali smo zapestnice, ki že krasijo naše roke. Pomerili pa smo se tudi v rolanju na poligonu in bili hitrejši od vseh mentoric. Ustvarjali pa smo tudi duhce iz volne. Najbolj strašljivi so tisti z enim očesom.

 
V sredo zjutraj smo obiskali Šiviljstvo Popelin gospo Zdenko B., kjer nam je predstavila svoj poklic – šivilja in nam razkazala naprave – šivalne stroje, s katerimi popravlja obleke.Povedala nam je tudi kup nasvetov glede šivov in oblek :) HVALA. Potem smo se odpravili še v trgovino Svilanit Kamnik in spoznavali zgodovino Svilanita, zakaj je pomemben in njihove izdelke, ki so izdelane na prav poseben način. Presenetile so nas tudi z manjihnim darilom – brisačkami , ki so zelo mehke :)Hvala ga. Mariji in ga. Duši, ki sta zelo izčrpno povedale vse o svilanitu in izdelkih. HVALAPopoldne pa smo spet ustvarjali- torbice, ki smo jih sešili čisto sami.

 

 
V četrtek pa je k nam prišla Nina in nas naučila štrikati in kvačkati. Prinesla je kvačke in mavrično volno s katere smo izdelali prelepe mavrične zapesnice. Mentorice so nam pokazale tudi različne tehnike izdelovanja zapestnic in nastali so res lepi izdelki. Ker pa nam je vreme zagodlo, smo se odločili, da bomo namesto parka raje malo potelovadili in se razgibali.

 
Petek pa je bil prav poseben dan, saj smo imeli v varstvu modno revijo! Zjutraj smo si izdelali obleke in nakit, popoldne pa smo se pomerili, katera skupina se je najbolj potrudila. Kar nismo se mogli odločiti, čisto vsi smo izdelali krasne obleke in pripomočke za prave modne navdušence. Teden smo zaključili kot ponavadi z obilo smeha in zabave:)..in kaj nas čaka naprej…

 

 

Pa poglejmo….

Cele dneve preživim v laboratoriju

in strastno preučujem molekule,

ki je videl ni še nihče??

 

Pojdi na termin:

87654321