main text

Aktualno

6.TERMIN: 30.7. -3.8.2018

6. TERMIN: PRVA POMOČ

Pozdravljen 6. teden počitniškega varstva!

 

Teden prve pomoči je tu :) Ste prejšnji petek uganili, da se bomo ukvarjali z rešilci, urgenco in vsem, kar spada zraven?

 
Spoznavni ponedeljkov dan smo preživeli s spoznavnimi igrami, čofotanjem v bazenu in z igranjem v Keršmančevem parku. Pogovorili smo se o prvi pomoči in začeli s pripravo na našo veliko četrtkovo igro: zdravniki in pacienti. V ponedeljek smo izdelovali svoje male in velike obliže, v torek pripomočke iz trdega papirja, na primer kirurške škarje, injekcije, ščipalke in tablete, v sredo pa stetoskope in zdravstvene izkaznice.

 

Kot vidite, smo čisto opremljeni! Če pa imate doma še kakšne prave pripomočke, stare avtomobilske prve pomoči, prave stetoskope, pa prazne škatlice tablet, bomo zelo veseli, če jih boste jutri prinesli :) tako bo naša bolnišnica še bolj resnična.

 
Torek in sreda sta poleg ustvarjanja prinesla še bazen, Keršmančev park, igranje na igrišču in v telovadnici. Dolgčas nam nikoli ni, kajne? :) v sredo smo se spoznali tudi s tehnikami privez in položajem nezavestnega, tako smo se že pred obiskom urgence podučili o pomembnih prijemih. Praznovali smo tudi rojstni dan naše Daše, ki nas je tudi prijazno pogostila :) ..njami….

 
V četrtek nas torej čaka igra zdravnikov in pacientov, v petek pa obisk urgence. Komaj čakamo! :)

 
Lep pozdrav do petka, vaši počitnikarji :)

Ekipa PVK

ČETRTEK IN PETEK

Juhuuu, spet smo tu!

 
Samo pomežiknili smo, pa je bil četrtek :) Obiskal nas je enota ROŽLE vrtca ANTONA MEDVEDA. Za začetek smo jim zapeli našo himno, nato pa smo skupaj z njimi zapeli in zaplesali nekaj bansov :) Joj kako so luštni in kako majhni so se nam zdeli!Pa čeprav smo bili le nekaj trenutkov nazaj sami taki 😛 Z njimi smo se tudi igrali na igrišču, kjer smo se jim zdeli tako neverjetni, ko smo znali tako spretno brcati žogo. Ko so se od nas poslovili, smo se odpravili na bazen za osvežitev.

 

Po kosilu pa je prišla igra, ki smo jo dolgoo dolgooo čakali – to so zdravniki in pacienti! Prinesli smo veliko, ogromno pripomočkov, od pravega stetoskopa, do mask in injekcij, pa halj. Naša bolnišnica se je delila na več delov: imeli smo lekarno, medicinske sestre s pravimi kartotekami v sprejemni sobi, pa čakalnico, kirurško sobo, in več vrst specialistov. Kako se nam je zdelo dobro! Cel dan bi bili lahko zdravniki, kako zabavno je :) ali pa je mogoče bolj zabavno biti pacient, ker vedno lahko prideš z drugim namišljenim problemom 😉

 
In v petek, hmm kaj je že bilo, aja, urgenco smo obiskali! Kako dolgo smo čakali na to. Gospod Blaž z Reševalne službe Kamnik je bil tako prijazen, da nam je obisk dovolil, reševalci Matic L., Dominik M. in Maruša M. pa so nam z žarom razlagali o svojem plemenitem poklicu. Najnajnajlepša hvala za vse!

 

Videli smo reševalna vozila z vso opremo, ki jo je tako veliko, da še pol ure ni bilo dovolj, da bi slišali vse. Pa še tako prijazni so bili, da smo, ali veste kaj … da smo lahko sedeli na reševalnem stolu, ki ga uporabljajo za prenašanje po stopnicah, pa na postelji, na kateri ležijo bolniki med vožnjo! Uuuaau kako je bilo zanimivo :) imeli smo ogromno vprašanj in na vsa smo dobili odgovor.HVALAAA :)

 
Potem smo se odpravili na bazen, tako kot vsak dan ta teden, po kosilu pa smo v slogu prve pomoči naredili pljuča iz vrečk. Tako smo prikazali, kako se pljuča napihnejo in spustijo – torej, kako dihamo. :)
Pester teden! Kaj pa nas čaka naslednji teden? Namig: ko smo na dopustu z agencijo,  odkrivamo skrite kotičke destinacije ;)kaj bi lahko to bilo…postali bomo TURISTI :)

 

se vidimoooo

Ekipa PVK

Pojdi na termin:

1110987654321