main text

Aktualno

6. TERMIN 29.7. - 2.8.2019

VRTNAR/CVETLIČAR

Kukuc!

 

Javljamo se že v 6. tednu počitniskega varstva, in če ste prebrali naše prejšnje javljanje, veste, da je ta teden najbolj pomemben teden za nas, kajti pripravili smo našo tradicionalno tržničo počitniškega varstva. Izvedli bomo HUMANITARNO tržnico, da bomo pomagali družinam v stiskah.Ja, in ta teden se vse vrti tudi okoli rožic, vazic,itd. kajti na vrsti je poklic VRTNARJA /CVETLIČARJA.
Teden smo seveda začeli s spoznavanjem, potem pa smo kaj hitro zavihali rokave in se lotili ustvarjanja. Mamice in očki ste nas naučili, kako se lepo pripravi limonado, ampak nekaj novega pa smo se tudi tukaj naučili in sicer kako izdelati lizike, in kako delati prelepe vazice :) . Naredili smo magnetke, škatle presenečenja, ki smo jih okrasili z lepimi mislimi, za lepši dan.

 

Poleg igranja na igrišču, ki nam ga je tokrat vreme dopustilo, smo izdelovali obeske iz hama perlic, veliko stvari smo izdelali in se res potrudili za en namen :).Vse to pa smo prodajali tudi na petkovi tržnici počitniškega varstva. Veseli smo bili vsakega obiska. Nas je prišel pogledat tudi kamniški župan MATEJ SLAPAR. Bili smo prijetno presenečeni in veseli, da nas je prišel podpreti na humanitarni tržnici. HVALA . Žal pa nas je dež malce pregnal iz Glavnega trga, ampak se nismo vdali, zato smo tržnico nadaljevali pred šolo :) .

 

Ampak, da ne boste mislili, da smo samo izdelovali in ustvarjali smo šli tudi na obisk. V sredo smo bili na obisku v CVETLIČARNI LOKVANJ, ki nam je povedala kar nekaj zanimivih podakov o različnih rožicah in kako primerno skrbiš za rožice. Izvedeli smo tudi veliko o aražmajih kaj sploh to je in seveda dejstvo, da cvetličar ne samo prodaja rožice, ampak koliko znanja mora obvladati za ta poklic. Čez celoten obisk smo vonjali rožice, ki smo jih nato tudi lahko pogledali od bližje….hmmm…kako lepo dišijo:) Gospe Petri D.Planinc in Nataliji J.  pa se še enkrat iskreno zahvaljujemo za koristne infomacije ter za prijeten obisk v njihovi cvetličarni :*…še se bomo vrnili…:) HVALA

 

 

Za vse OBISKOVALCE, ki ste nas prišli podpreti in pomagati pri zbiranju prostovoljnih prispevkov se vam ISKRENO ZAHVALJUJEMO za vse. HVALAAAAA :)

 

 

Uuu, in da ne pozabimo! Naše uganke, kaj sledi naslednji teden …. Kdo sem?

 

Krila krajšam, hlače robim,

čeden plašček ukrojim,

kar je preširoko, zožim,

vse po meri naredim.

 

 

Pojdi na termin:

87654321