main text

Aktualno

5. TERMIN 22.7. - 26.7. 2019

KUHAR

Ojla,

 

V našem 5. tednu spoznavamo poklic kuharja. Že takoj v ponedeljek zjutraj, po spoznavanju med seboj, smo se tudi sami prelevili v kuharje, in sicer smo čisto sami z malo pomoči mentoric izdelali Čokoladne meteorje in Rafaelo kroglice. Veste za koga smo jih pripravili?? Za masterchefa Klemen Lampič, ki nas je prišel obiskat po kosilu. Predstavil nam je svojo izkušnjo v oddaji Masterchef Slovenija in zakaj je postal kuhar, mi pa smo mu postavili veliko vprašanj, ki smo jih zanj pripravili. Na koncu pa je kot pravi šef in sodnik ocenil tudi naše sladice. Pa da vam povemo, kako napeto je bilo sojenje, katera sladica zmaga. Na koncu pa se je le izkazalo, da smo se res potrudili, kajti v 2 sekundah so kroglice tudi čudežno izginile…NJAMIII 😛            HVALA Klemen za obisk, za pravično sodbo in za veliko smeha :) Seveda smo bili vsi na koncu zmagovalci….hehe..

 
V torek smo se zabavali v telovadnici in izdelovali pisane makarone na palčki. V hudi vročini pa smo se odpravili čofotat in špricat na bazen. Po kosilu smo izdelali košarice, kamor pravi kuharji lahko shranijo svoje dobrote. Manjka nam le še en pripomoček, da postanemo pravi kuharji, zato smo v sredo izdelali svoje predpasnike in jih lepo okrasili. Nanje pa smo napisali misli, ki vsakemu polepšajo dan. Po osvežilnem bazenu pa smoo izdelovali razne obeske.

 
V četrtek smo se že malo po 8. uri odpravili v gostišče Repnik, kjer nam  je Primož Repnik predstavili svoj poklic in delo v restavraciji. Veste kako zelo velika kuhinjo imajo? In kaj vse v njej pripravljajo. Videli smo velike kuhalnice, gorilnike, posebne peči in še bi lahko naštevali :)Zraven pa smo lahko opazovali , kako so se pekli slatni rogljičke, ki smo jih z veseljem na koncu pohrustali… Mmm so bili slastni – za prste polizat :) Ali ste vedeli, da vsak kuhar ima svoj najljubši nož? Tako kot Klemen ima tudi Primož svoj najljubši nož, ki sta ogromna in seveda zelo ostra, saj lahko vsako stvar prereže z lahkoto. :O

 
V petek pa smo preizkušali naše čute. Z zavezanimi očmi smo morali prepoznati katero sadje okušamo in vonjamo. Kako je bilo zanimivo, ko ne vidiš, kaj ješ :) Popoldne pa so nas čakale prave vodne igre. Uganete kdo je bil najbolj moker?…MI…..:)

 

in kaj nas čaka naskednji teden???? pa gremo na uganko….

 

Rožice sadi,

za vrtiček poskrbi

kdo je ta gospod?

Pojdi na termin:

87654321