main text

Aktualno

5. TERMIN 27.7.- 31.7.2020

5. TERMIN : ŽIVALI SVETA

ŽIVIIIJO,

 

No pa je 5. termin za nami. Tema je bila noro zanimiva – živali sveta. Na videu smo si ogledali nekaj najbolj nenavadnih živali z vseh koncev sveta.

 

Obiskala nas je Klara, vzrediteljica psov, ki je z nami delila izkušnjo kako delati z vlečnimi psi z daljne Norveške. Res se spozna na pse. Pripeljala je tudi svojega samojeda Lumi  in labradorca Rozi, če bi videli koliko trikov jih je naučila. Zaupala nam je svojo skrivnost – z njimi dela že od malih nog.

 

Imeli smo tudi izlet, podali smo se na pasji poligon v Košiše v pasjo šolo. Gospod Rajko s Kinološkega društva Kamnik in prijazni vodniki psov so nam pokazali, kako delajo s kužki. Pasja šola ima res veliko elementov. Najbolj nam je ostalo v spominu, ko se je Rajko preoblekel v odebeljeno obleko in vzel v roke palice in izzval pse. Tako pse uči kako se odzvati v trenutkih, ko so napadeni. Aja, Rajko ima doma 50 psov smo slišali. Vau kako veliko. Bili smo vsi navdušeni in seveda vsi smo si želeli psa :)

 
Ta teden smo tudi veliko ustvarjali, risali smo živali, jih izdelovali s kartona. Dobili smo tudi ne pretežko »domačo nalogo«, narisati in opisati lastnosti naše najljubše živali. Povedati smo tudi morali kako bi jih poimenovali, če bi jih imeli. Ni tako lahko dati ime npr. 32 tonskemu T-Rexu. Imeli smo tudi športno tekmovanje, kjer so zmagali Morski psi. Na koncu tedna smo skupaj ugotovili, da bi imeli rajši živali kot igrali igrice. :)

 

No poročamo naslednji teden kakšne dogodivščine so nas čakale v 6. terminu :) Seveda, ne pozabite najdete nas tudi na FB : https://www.facebook.com/pocitniskovarstvoKamnik/

 

 

Auuuuuauuu,… pa se poslovimo od tega tedna kot pravi volkovi :)

 

PVK

 

 

Pojdi na termin:

87654321