main text

Aktualno

4. TERMIN 17.7. - 21.7. 2017

TEMA: ŠUTNA

PONEDELJEK , TOREK IN SREDA

Ta teden smo spoznali novo tematiko, to je Šutna. Ugotovili smo, da je Šutna srce srednjeveškega mesta Kamnika. Kamničani pa se trudijo Šutno ohraniti tako lepo, kot je. 😉

V Počitniške varstvu imamo lastno pošto. Vsak izmed nas je izžrebal skrivnega prijatelja, kateremu vsak dan kaj napišemo, ali narišemo. Pisma nato opremimo z znamkami, ki smo jih izdelali sami v ponedeljek in pošto oddamo v nabiralnik. Naslednji dan pa nas v jutranjem krogu pričaka pošta od skrivnih prijateljev. :) V torek smo izdelovali verižice iz kartona, aluminijaste folije in vrvice...oooo..… Nastale so tako lepe verižice, da smo jih želeli, kar sami pokupiti na stojnici. 😀 Igrali smo se različne športne igre in se sprehodili do Keršmančevega parka, kjer smo se zabavali na igralih.
 
V sredo smo odšli na obisk k arhitektom Štajn, kjer nam je Sinan Mihelčič (najlepša HVALA 😉 ) predstavil njihovo delo, pokazal nam je makete in računalniške programe, s katerimi delajo, nato pa je še odgovarjal na vsa naša radovedna vprašanja…hihi…smo zeeelo radovedni :) . Debatirali smo kakšno Šutno si v prihodnosti predstavlja arhitekt in kakšno mi ….uuh mi bi na ŠUTNI postavili ogromno nogometno igrišče :D.
 
Uganite, kaj smo počeli zatem! Niti v stotih poskusih ne bi uganili, da smo porisali del Šutne s kredami. Narisali smo ceste, ulice, park, igrišče, trgovine, hiše, bloke … Menimo, da je obarvana ulica lepša in mnogo bolj živahna..uhuh kako je lepa :) . Potem smo tako kot vsak drug dan odšli na kamniški bazen, kjer smo se prav prijetno ohladili. Ko smo se okrepčali, smo bili pripravljeni na nove ustvarjalske izzive. Izdelovali smo štampiljke iz krompirja in z njimi poslikali papir. Naša humanitarna stojnica se kar šibi pod težo naših izdelkov, pridite in se prepričajte. :)
 

Da ne pozabimo imamo tudi ZBIRNO MESTO ZA RDEČI KRIŽ (zbiramo:obleke,igrače, šolske potrebščine,…itd.). tako, da poglejte doma če vam kaj več ne potrebujete in je še vedno UPORABNO nam prinesite:)) ZBIRAMO DO KONC POLETJA:)HVALA :)

si pišemo naslednjič....

tralahopsasa
PVK

ČETRTEK IN PETEK

V četrtek smo odpravili na obisk v KUD Hišo keramike, zakaj pa ne majolka, kjer nam je gospa Tatjana H. povedala mnogo zanimivega o keramiki, glini in zgodbo o majolki. Ste vedeli, da je na območju Kamnika mogoče najti veliko gline? Prav gotovo tega niste vedeli vsi! :) Meta pa nam je pokazala, kako se iz gline izdela skodelico. Videli smo, kako se glino pripravi na obdelavo in kako se jo “scentrira” na lončarakem vretenu, nato pa smo lahko  Meto opazovali, kako pod njenimi spretnimi prsti nastaja skodelica….oooo kako lepo…. :)


Po igri na Šutni smo se odpravili na baaaaazen, kjer smo čofotali do onemoglosti. Ko smo se okrepčali s kosilom pa smo se igrali na igrišču in izdelovali obeske iz slanega testa.


V petek smo barvali pokrove jaškov na Šutni. Če bi radi videli naše umetniško delo, vam predlagamo, da se odpravite na sprehod po Šutni in dobro gledate pod noge. 😉 Sledil je kviz o Šutni, kjer smo njene znamenitosti dodobra spoznali. Kar preizkusite nas! :)


Po bazenu smo odšli na kosilo, nato pa smo spoznali naše skrivne prijatelje, ki so nam pošiljali lepa pisma skozi cel teden. Igrali smo se in peli, nato pa smo na stopnicah pred varstvom postavili stojnico, kjer smo prodajali naše izdelke. Hvala za vsak kovanček. :)


Kaj nas čaka naslednji teden???NAMIG:uhh kako je lepa pot, se bomo ustavili pri mlinčkih,pogledali bomo kako so naši PALČKI 😀 ,ko pa pridemo na vrh pa bo SUPER razgled...hmmm KJE SMO? že veste..če ne pridite in bomo skupaj odkrivali naš CILJ :)

se vidimo

LEP VIKEND :)

									
											

Pojdi na termin:

1110987654321