main text

Aktualno

4. TERMIN 15.7.-19.7.2019

VETERINAR

Živjo,

 
Pa smo dočakali našo priljubljeno temo VETERINAR. Vedno nas je zanimalo, kako svoje delo opravljajo veterinarji in kako pozdravijo vse živali. Že v ponedeljek smo se tudi sami prelevili v veterinarje, saj smo izdelali rentegnsko sliko 😛 naših najljubših živali. Ko smo jo izdelali, pa smo se odpravili v Keršmnčev park, kjer smo se veselo igrali in lovili. Popoldne pa smo s pomočjo mentoric izdelali ptičje kletke, v njih pa leti ptiček iz origamija.

 
V torek dopoldne smo izdelovali žabice, ki poskakujejo zeloooo visoko, popoldne pa smo z njimi tudi tekmovali katera skoči višje. Ker se je končno pokazal sonček, smo se hitro odpravili na bazen, da nas nebi slučajno namočil dež. Po kosilu pa smo se z mentorico pogovarjali o najljubših knjigah, ki jih beremo in skupaj smo ugotovili, kako zelo nadležno je ko ne veš, na kateri strani si ostal in zato smo izdelali knjižna kazala- mucke.

 
V sredo zjutraj pa smo končno spet zapeli našo počitniško himno in odigrali nekaj bansov.  Popoldne pa smo se s počitniškega varstva, kar peš odpravili v Veterino Kamnik, kjer nam je prijazen gospod Rok Špruk predstavili svoje delo in prostore , sploh nismo vedeli koliko sob imajo in kaj vse se v njih dogaja. Videli smo tudi  koliko opreme potrebujejo in koliko strokovnega znanja morajo znati, da lahko zdravijo bolne živali. Veste, tudi mi smo na skrivaj dobili željo, da bomo tudi sami nekoč postali veterinarji. HVALA za prijaznost in za veliko učnih informacij.

 
V četrtek smo spet malo zapeli, da smo se dokončno prebudili in izdelali želvice, potem pa smo potelovadili v telovadnici in se odpravili na tudi na naš BAZEN. Po kosilu pa smo dobili prav poseben obisk. Prišla je gospa Mojca Furlan iz društva Reks in Mila, ki nas je naučila pravilne oskrbe za naše hišne ljubljenčke, kakšna hrana je zdrava in katera ne, kakšna je odgovornost za kužke in mucke. Izvedeli pa smo tudi veliko o zapuščenih živali in kako pravilno ravnati z njimi.Priporočila je tudi, katere zanimive knjige lahko preberemo o tej tematiki, ki si jih je izposodila iz naše Kamniške knjižnice.Bilo je zares zanimivo, postavili pa smo tudi veliko vprašanj, ki so nas zanimala za naše ljubljenčke. HVALA za obisk bili smo veseli vseh izčrpnih odgovorov in naučili smo se veliko. :)

 
Kako hitro je prišel petek in takrat se nam je zrolalo in to kar zunaj na dvorišču. Mentorice so nam pripravile tudi delavnico, izdelovali smo prav posebne prstne živalice. Zelo smo se zabavali. Seveda, ker pa je bilo takoooo toplooo smo se odločili, da je danes pravi dan,  da si bazen podaljšamo. Zato smo se hitro odpravili, da smo lahko preživeli veliko časa v vodi:) juhuu voda je bila fantastična 😛 . Tako pa se je naš teden tudi zaključil sončen, moker in osvežilen :)

 

Komaj čakamo, kaj bo naslednji teden, vas že kaj zanima….Potem pa gremo na uganko 😛

 

 

Ali veste kdo sem????

 

Kdo je ta, ki v krop zelenjavo zmeče,
nato pa z zajemalko juho ven privleče?

 

 

Lep vikend hov hov :) se vidimo

Pojdi na termin:

87654321