main text

Aktualno

3. TERMIN 8.7. - 12.7.2019

LOVEC/GOZDAR

POZDRAVČEK vsem skupaj

In smo že v 3. tednu. uhh kako letijo tedni naprej :) in kar začnimo z našo dogodivščino…Kdo je bil pri nas in kaj smo delali? Vas zanima? SEVEDA 😛

V tem tednu smo postali GOZDARJI in LOVCI. J,a prav ste prebrali. Spoznavali smo kar dva poklica 😉

Prvi dan smo se s socialnimi igrami spoznali, nato pa z igro v parku nadaljevali. Nekateri fantje so odigrali prvo tekmo v nogometu, ostali otroci pa so ta čas izkoristili za prosto igro na igralih ali z drugimi pripomočki. Po kosilu nam je mentorica Špela pokazala prave gozdarske hlače, rokavice, pas s pripomočki in gozdarsko čelado, ki smo jo lahko nadeli tudi na naše glave. Prinesla je tudi motorno žago in še nekaj drugih pripomočkov. Ker zaradi vremena na bazen nismo odšli, smo čas za ustvarjanje izkoristili. Vsak lovec daljnogled ima, mi pa smo ga izdelali kar iz kartona.

 
Torkovo dopoldne smo preživeli v parku in se tako pred ustvarjalnicami dobro razmigali. Nato smo odtiskovali liste in tako ustvarili zanimive slike. Seveda pa tudi na glasbo in banse nismo pozabili, preko katerih smo na lov odšli, Kranjskega Janeza pozdravili, ter povadili pesem o losu in seveda himno počitniškega varstva. Ker pa tako pridni smo bili, smo si domači kino zaslužili
V sredo smo prišli v športni obutvi ter takoj odhiteli na Žale, kjer nas je pričakal GOZDAR MIHA :). Najprej smo se o gozdu pogovorili in naše znanje utrdili, nato pa se skozi gozd sprehodili. Gozdar nam je pokazal nekaj drevesnih vrst, kompas in pripomoček za merjenje premera dreves. Na koncu nas je s triki še malo pozabaval, nato pa smo z veliko novega znanja odšli. Najlepša se ZAHVALJUJEMO za čas in pa za poučne informacije GOZDARJU MIHU :). Na igrišču smo se pomerili v igri med dvema ognjema, nato pa odhiteli na kosilo, da smo napolnili naše prazne želodčke. Izdelali smo barvne sovice iz papirja, za krila pa smo uporabi kar liste, ki smo jih nabrali v gozdu.
V četrtek smo dobili prav poseben obisk, in sicer lovce iz Lovske družine Kamnik. Ni prišel samo en lovec ampak, kar trije lovci in sicer  Franc Kočevar, ki nam je podal zelo koristne informacije glede živali, pušk, lovske opreme :) Matej Rak , ki nam je podrobno povedal vse o divjih živali, ki prebivajo v gozdu in Marjan Schnabl, ki nam je predstavil lovsko družino Kamnik. Otroci in mentorji smo bili navdušeni nad povedanim in seveda nad videnim, kajti lahko smo si podrobno pogledali “nagačene” živali, ki so jih žal povozili avtomobili :(  Na trenutek pa so zgledala kot, da so žive in so nam popestrile prostor in vzdušje, ko smo jih pobožali :) NAJLEPŠA HVALA za obisk in čas, ki ste ga nam namenili :)

 

V petek pa je bil čas za tekmovanje in čas za iskanje za zaklad :) Noro smo se zabavali v parku saj smo morali poiskati kar 20 skritih zakladov. Pri tem pa smo morali uporabiti svoje spretnosti in seveda znanje:) Bilo je zelo razburljivo, kajti do konca nismo vedeli kdo je zmagal, nakar se je izkazalo, da smo dobili, kar dve zmagovalni ekipi:) Ker pa smo končno dočakali naš sonček in toplo vreme smo se odločili, daa gremo na BAZEN :) kakšno veselje in čofotanje je bilo to:) RES držimo pesti, da naslednji teden ne bo oviralo vreme 😛 Ker smo bili res pridni smo si na koncu dneva zaslužili tudi SLADOLED:) najmi kako lepo smo zaključili naš teden :)

 

Vas zanima kaj naš čaka naslednji teden? No pa poglejmo našo uganko ….

Skrbim za živali, ki so zbolele,
če jih lastnik k meni pripelje.
To je moje delo, le da njih ne bo bolelo.

 

Se vidimo naslednji teden,

Želimo vam en LOVSKI pozdrav :)

Pojdi na termin:

87654321