main text

Aktualno

3. TERMIN 9.7. - 13.7. 2018

SVETOVNI DAN VODE

Živjo!

 

Javljamo se sredi 3. tedna letošnje poletne zabave, ki smo ga poimenovali SVETOVNI DAN VODE :)

 

Tu je sreda, mi pa smo doživeli že tako veliko zanimivih stvari!Ponedeljek je poleg spoznavanja prinesel obisk bazena in igranje v Keršmančevem parku, izdelovali pa smo tudi ribice, ki smo jih nalepili na modro platno, kjer sedaj veselo plavajo po svojem namišljenem morju. Mi pa v bazenu, hihi :)

 

V torek smo se najprej lotili izdelovanja vodnih mlinčkov iz lončkov in žličk. In veste kaj? Nismo jih delali kar tako, preizkusili jih bomo namreč v Kamniški Bistrici! Ja, jutri ČETRTEK se odpravljamo na tamkajšnji izvir, kjer bomo preživeli kar cel dan varstva. Ob 9:30 se bomo odpravili na avtobus, vračamo pa se ob 14:30. Starši, odložite nas tako kot vsak dan – na šoli, kamor se tudi ob pol treh vračamo. Ker je vreme nepredvidljivo, na izviru pa bo tudi mraz, naj nas mamice in očki prosim spomnite, da s seboj vzamemo majhen zložljiv dežnik za v nahrbtnik, topla oblačila in najpomembnejše: nepremočljive čevlje (pohodne). Priporočena so tudi rezervna oblačila. Kosilo bomo imeli s seboj na avtobusu, tako da brez skrbi, za malico pa le poskrbite. Tako kot vsak drug dan :)

 
Torej, kje smo ostali? Po mlinčkih smo se odpravili na bazen, pokazalo se nam je tudi sooonceee :) potem pa smo imele punce plesno delavnico, fantje pa smo igrali nogomet in košarko. Za vsakega nekaj, joj, kako je bilo fino!…. 😛

 
Danes pa je sreda in dobili smo prav poseben obisk: gasilci so prišli! In ker se ta teden vrti okoli svetovnega dneva vode, so nam gasilci govorili o reševanju iz vode. Videli smo veliiiko težke in ogromne opreme, vrvi, čelade, “suho obleko”, in še in še. Koliko novih stvari, in kako težko je to reševanje! Še dobro, da sedaj vemo, kaj se zgodi in kako moramo ravnati ob kakšni taki nesreči. Prikazali so reševanje iz vode in razložili kako izgleda varno kopanje. Najlepša hvala kamniškim gasilcem, ki so nas obiskali in nam tako prijazno vse razložili in prikazali. Navdušili ste nas, HVALAA! Morda kmalu dobite kakšnega novega člana iz naših vrst 😉

 
Za tem smo igrali na pojoče kozarce in se zabavali v telovadnici, saj nam današnje vreme ne dopusti obiska bazena.Ampak to pa še ni vse, videli in delali pa smo tudi zanimive eksperimente…uhuuu…. kaj vse znamo narediti :)

 
Jutri gremo torej v Kamniško Bistrico, v petek pa še posebej držimo pesti za veliko sonca, saj nas potem čakajo vodne štafete. Pestro, kajne?

 
Adijo do petka, ko se spet javimo!

Ekipa PVK

ČETRTEK IN PETEK

Ahoj!

 

Tu je petek in z njim naše poročanje :) Kako ste? Mi smo odličnooo! Veste zakaj: včeraj smo bili kar cel čas varstva v Kamniški Bistrici! Vas zanima, kako smo se imeli? No, pa vam potešimo radovednost. Prijazen voznik Blaž nas je okoli desete ure pripeljal na parkirišče pri izviru, od koder smo potem razdeljeni v tri skupine hodili na popotovanje okoli glavne atrakcije, izvira, z našim prav posebnim turističnim vodnikom Boštjanom. Že med vožnjo na avtobusu nam je povedal veliko o geografskih značilnostih tako Kamnika kot same Kamniške Bistrice, poslušali smo o naravnih znamenitostih, o zgodovini in o vsem, kar nas je zanimalo. Joj in kaj je bilo najboljše – najbolj čista voda na svetu! Videli smo čisto vsak kamenček v tej kristalno čisti Kamniški Bistrici :) Čez lesen mostiček smo se pri izviru dvignili tudi na balvan, kjer je bil idealen prostor za prekrasne fotke. Kljub slabi napovedi in obilnem sredinem deževju je bil naš obisk ne samo suh, ampak kar prijetno topel, z nasmehi smo zgleda privabili sonce :)

 

Po kosilu nas je Boštjan odpeljal do Velikega Predaslja in Firštove mize. Veliki Predaselj je reees globok, ozrli smo se lahko kar 30m v globino. Kaj vse je ustvarila narava! Zgodbo Firštove mize pa sta nam predstavila kar naša otroka, Polona in Nejc. Kaj vse vedo naše male glave, kajne 😉 Naš radostno prepevajoč avtobus se je v Kamnik vrnil okoli pol tretje.
Kaj pa danes? Danes z vremenom nismo imeli take sreče kot včeraj, zato so naše vodne štafetne igre odpadle :( . Pred dežjem pa smo vseeno skočili v Keršmančev park, kjer smo se zabavali na igralih, pa z žogami in tako dalje. Popoldne smo bili v telovadnici, manjkalo pa seveda ni niti ustvarjanja. Šport in ustvarjanje nam pa res ne uideta nikoli, to imamo pač radi :)
Naslednji teden pa nas čaka … Namig: pisma, paketi, telegrami … morda bomo postali poštarji? :)

 

Prideš tudi TI???

 

 

Se vidimo :) do takrat pa LEPPPP VIKEND predvsem sončen:)

Ekipa PVK

Pojdi na termin:

321