main text

Aktualno

3. TERMIN 13.7.- 17.7. 2020

3. TERMIN : PLEMENA SVETA

Živijoooo,

 

Ta teden nam je vreme res ponagajalo, vendar nas to ni zmotilo, saj smo imeli zanimivo temo – PLEMENA SVETA. Kaj je pleme (ni enako plamen:)) je bilo prvo vprašanje, ki smo si ga zastavili. Ali so to države, ljudje v jamah? Da smo lažje odgovorili na ta vprašanja smo raziskovali plemena, ljudstva, ki so bolj eksotična, nenavadna. Ogledali smo si dokumentarec o afriških plemenih. Nekatera plemena imajo bojne plese, nekatera plemena nosijo lesene diske v ustnicah, podaljšujejo si vratove in še kaj se najde.

 

Kaj smo hoteli – naredili smo svoje pleme – pleme počitniškega varstva.  Seveda smo najprej določili svoje poglavarje (eden bi bil veliko premalo, tako nas je bilo več). Da smo bili bolj strašni smo ustvarili svoje plemenske plese, varovali so nas živalski totemi, poslikave in nakit so v plemenih obvezni. Ko smo svoje pleme temeljito pripravili smo se odpravili v gozd in izdelali svoje koče – bivake in cela plemenska naselja. Ugotovili smo, da se je zaradi vode potrebno stalno seliti, tako da smo bivake na koncu tudi pospravili:)  Tekmovali smo tudi v plemenskih igrah, zmagovalec je lahko zgradil najvišjo piramido. Poučili so nas kdo so bili Inki, Maji, Šošoni, Maori, Dogoni,… Videli smo majevski koledar, afriške maske. Opozorili so nas, da pri nas taborniki in skavti zelo cenijo veščine severnoameriških indijancev. Izvedeli smo kaj je tabor, kako se naredi bivake in kako sobivati z naravo.

 

 

Teden kot se šika. Naslednji teden pa je zelo zanimiva tema – …. SVETA. Nas pa ta tema vse povezuje. Pride zanimiv obisk, učili se bomo novih stvari, komaj čakamo da se začne:)

 

si pišemo do naslednjič :)

 

NUGANUGA pozdrav 😛

PVK

 

 

 

Pojdi na termin:

87654321