main text

Aktualno

2. TERMIN 6.7. - 10.7.2020

2. TERMIN: SVET GLASBE

Kuku…

 

…spet se vam javljamo od pestrega tedna. Pa poglejmo kaj se je dogajalo pri nas?

 

Hu, ta teden se je res veliko dogajalo. V ponedeljek smo se spoznali, govorili o glasbi in naredili načrt za ustvarjanje. Šli smo tudi v gozd, kjer smo si po krajši meditaciji izdelali različne “gozdne inštrumente”, ki so dajali zvok. Igrali smo na drevesa, umazali se z blatom ter sestavili lesene ksilofone. :)

 

Da smo spoznali svet glasbe s prve roke smo spoznali veliko glasbenikov, ki so povedali kako so se z glasbo pričeli ukvarjati. Slišali smo pihala, godala, trobila in še kaj bi se našlo. Prvi obisk je bil gost Lovro, ki je profesor glasbe in navdušeno igra klarinet. Zdaj vemo, da klarinet odlično posnema sireno reševalnega vozila ali gasilce. Povabil nas je tudi na koncert njegovega ansambla na Kongresnem trgu. V sredo so nas obiskali člani Mestne godbe Kamnik. Žiga, Tanja, Gašper, Kaja in Lara Anamarija so nam približali, pokazali, zaigrali na klarinet, trobento, pozavno, piščal, pikolo, francoski rog,… Bilo je toliko inštrumentov, da se vseh niti nismo uspeli zapomniti. Imajo bogato zgodovine godbe, lepe uniforme, hitre prste in veliko se smejejo. Izvedeli smo, da zvok s trobente potuje hitro kot reaktivno letalo, uporabljali so jo tudi Rimljani, pikolo je mala piščal, ki v italijanščini pomeni majhen, … :0

 

Pridno smo obiskovali bazen ter ustvarili različne ropotuljice iz likovnega materiala. V petek nas je obiskala Jasna, ki igra violino (žalostno in veselo). Zaigrala je himno počitniškega varstva, prav tako se je potrudila z uvodno špico Vojne zvezd. Igrala je na violino z lokom, ki je sestavljen tudi iz žime konjskega repa. Ni kaj, Kamnik je res glabeno mesto. 😉 Na koncu tedna pa smo si tudi mi privoščili malo zabave in se poizkusili kot pravi pevci priredili smo si KARAOKE :) …kako je bilo zabavno :)

 

No, sedaj pa je na vrsti za nov teden in novo temo? Uh kaj bi to bilo :) Nič boste morali prebrati konec tedna kaj se nam je veselega godilo….si pišemo do naslednjič :)

 

Čao trala trilili

PVK

Pojdi na termin:

87654321