main text

Aktualno

2. TERMIN 2.7.- 6.7. 2018

SVETOVNI DAN: HRANE

Kukuc!

 

Javljamo se sredi drugega tedna počitniskega varstva, in ce ste prebrali naše prejšnje javljanje, veste, da je to dišeči, slastni, hrustljavi kulinarični teden! Ja, ta teden se vse vrti okoli svetovnega dneva hrane.
Teden smo seveda začeli s spoznavanjem, potem pa smo kaj hitro zavihali rokave in se lotili ustvarjanja. Mamice in očki ste nas naučili, kako se lepo pripravi mizo, zato smo hitro ugotovili, da za postrežbo naših dobrot potrebujemo pogrinjke. Blago smo po robovih pošili in ga okrasili z lepimi mislimi, ki jih bomo lahko vsakič pred kosilom z družino prebrali.

 

Poleg igranja na igrišču, ki nam ga je tokrat vreme dopustilo, smo izdelovali sadje iz žice in hamaperlic, okraševali skodelice za piškote, ki so narejene kar iz spečenih CD-jev, in delali metuljčke iz semen.Vse to bomo prodajali tudi na petkovi tržnici počitniškega varstva. Zato vljudno vabljeni STARŠI, TETE, STRICI, DEDKI IN BABICE,  da nas pridete obiskati na Glavni trg ob 9.30. do 10.30 in tudi popoldan 13.15 do 14.00 ure. Seveda v primeru dežja se bo tržnica prestavila na naslednji teden. Naši lepi izdelki ne bodo imeli cen ampak bomo zeeelo veseli prostovoljne PRISPEVKE, ki bodo namenjeni za pomoč socialno ogroženim družinam:)

 

V sredo smo bili na obisku pri VRATARNICI – Oštarija pr´Mojci , ki nam je povedala, kar nekaj zanimivih podakov o POLENTI ter o zdravi prehrani. Čez celoten obisk smo vonjali super dobrote, ki smo jih nato tudi lahko poskusili….NJAMIIIIII…to morete poskusiti, ne bo vam žal:) Če želite pojesti kaj zdravega in dobrega jo lahko obiščete pri vhodu bivšega KIK-a. :) Gospe Mojci pa se še enkrat iskreno zahvaljujemo za koristne infomacije ter za pogostitev :*…še se bomo vrnili…obljubimo:) HVALA

 

Uuu, in da ne pozabimo! 1, 2, 3, v park Evropa gremo vsi – tam smo namreč čisto sami pobarvali kamne pred odrom, ker vsak petek na Kul petku prepeva druga glasbena skupina, mi pa si polnimo želodčke z lokalno hrano in pijačo. Gremo ta petek skupaj? PRIDITE :)
Torej, ta petek zjutraj lepo vabljeni na našo dobrodelno tržnico na GLAVNEM TRGU, kjer boste lahko kupili naše slastne dobrote, od zajtrka v posodici do pripravljenega kozarca sestavin za piškote, pa same piškote, posodice zanje in še in še.

 

Po 17. uri pa še v park Evropa na sladkanje številka 2 KULLL PETEK in na ogled naših grafitov. ;P
Joj, zdaj pa se nam že mudi, veliko je še za speči do konca tedna!

 

Se viiiiiiidimooo

EKIPA PVK

ČETRTEK IN PETEK

Živijooo!

Tu je naš težko pričakovani petek in z njim dobrodelna tržnica počitniškega varstva. Uf, kako smo odštevali dneve do tega izjemnega dogodka! :) Na Glavnem trgu smo od 9:30 do 10:30 in od 13:15 do 14:00 zbirali prostovoljne prispevke za naše izdelke, katerih izkupiček bomo namenili socialno ogroženim družinam.  Iz srca se vam zahvaljujemo za vsak vaš dar! ….RES NI BESED , kako ste nas razveselili z obiskom na tržnico ter da ste prispeveli kakšen dinarček:) Vse kar lahko rečemo NAJLEPŠA HVALA VSEM :)

 

Vas zanima, koliko smo zbrali, mene tudi :) In z veseljem vam sporočamo da smo skupaj zbrali 340,17 EuR….juhuuuu…. res še enkrat HVALA….

 

Sedaj veste vse o našem čudovitem zaključku 2. tedna varstva, ampak – ali vas zanima še, kaj se je dogajalo včeraj – četrtek ? Šli smo na bazeeeeen! Končno smo ga dočakali, juhuhu :) Nadihali smo se svežega zraka, čofotali, se igrali. Samo veselje!

 

Ko pa smo se vrnili iz bazena, smo si nadeli že prej narejene kuharske kape iz papirja in pričeli s pripravo sladic za petkovo tržnico. Hmm, kaj vse smo že naredili? Sladoled, pa piškote, presne kroglice in še sadna nabodala. Ne bomo lagali, nismo vsega pripravili le za vas, nekaj smo jih snedli tudi sami (pššš! :P). Tisti, ki ste bili danes na naših stojnicah in ste si te dobrote privoščili, kaj pravite, smo dobri kuharji?

 

Sedaj pa hitro domov, da se malo spočijemo, zvečer pa na Kul petek! Se vidimo? Pridite :)

 

Aja vas zanima kaj se bo dogajalo naslednji teden? JA..No naj vam povem da bomo šli na IZLETTT , pogledati  IZVIR Kamniške Bistrice...Tako da pripravite nahrbnike, kajti spoznavali bomo naše VODE 😉 Ampak brez skrbi vse podrobnosti se bomo zmenili v PONEDELJEK.

 

Lep vikend in slišimo naslednji teden

Ekipa PVK

Pojdi na termin:

1110987654321