main text

Aktualno

2. TERMIN 1.7. - 5.7.2019

RIBIČ

En lep RIBIŠKI pozdrav :)

 

Že smo v drugem tednu počitniškega varstva. Prav ste razvozlali uganko ta teden spoznavamo poklic ribiča. :)

V ponedeljek se še nismo čisto vsi med seboj poznali, zato so nam mentorice pripravile kar nekaj socialnih iger, da smo se med seboj še bolj spoznali, saj je bilo ogromno otrok novih. In kot pravi ribiči smo se tudi mi odpravili na »lov« in se šli ohladiti v bazen. Na bazenu pa nam je prijazni reševalec razložil tudi njihova pravila in bonton, da smo se lahko brezskrbno igrali. Po kosilu pa smo ustvarili zelo pisane MAVRIČNE ribice.

 
V torek pa nas so obiskali posebni gostje in sicer iz Ribiške družine Bistrica Domžale prišli so čisto pravi RIBIČI. :) Prijazno so nam predstavili svoj poklic, kako ga opravlja, na kaj vse moraš biti pozoren in kako postaneš dober ribič.Pokazali so nam zanimive stvari kot npr. ribiško palco,mrežo, “nagačene ribe in rake” 😛 trnke,vabo in še bi lahko naštevali. Potem pa so nas za presenečanje odpeljali do reke Nevljice in nam pokazali »muharjenje«. Ali veste kaj je to? Ne?? Tudi mi nismo, dokler nam niso pokazali, kako spretno z ribiško palico zamahne nad vodo.Res smo veliko izvedeli in na koncu smo se počutili kot pravi ribiči:) Ribiški družini Bistrica Domžale pa se zahvaljujemo za pestro in zanimivo predstavitev poklica RIBIČA :) HVALA

 

Ker pa smo bili tako zelo blizu bazena, smo se odločili da se gremo še ohladiti, če že nismo ujeli nobene ribe :P. Po kosilu pa smo izdelali ribe, ki plavajo. Ko smo končali, smo z mentoricami zapeli nekaj bansov in ker vreme ni bilo tako vroče , smo se popoldne lahko igrali na igrišču.

 
V sredo pa smo se napotili v ribogojnico MIHOVC, kjer so nas pričakale prijazne gospe Veronika in Sabina. Pokazali so nam, kako se ribe hrani; uf kako so skakale in lovile hrano. Tudi sami smo jih lahko nahranili. Izvedeli pa smo kup zanimivih informacij, kako gojijo ribe. Za na konec pa so nam dovolile, da smo jih lahko celo pobožali, kako zelo spolzke so bile… to je bilo veselja in skakanja :)Hvala, da smo se lahko oglasili pri vas, bilo je poučno in lepo :)Po kosilu smo ustvarili barvne školjke in jih poslikali po svoji domišliji.

 

Čeprav je bilo v četrtek slabo vreme nam ni pokvarilo razpoloženja, kajti zabavali smo se v Keršmančev parku. Seveda brez ustvarjanja in petja tudi pri nas ne gre. Zato smo zapeli kup pesmi, da bi pregnali slabo vreme in ustvarili morskega psa in rakce :)
V petek smo prav tako ustvarjali, in sicer smo izdelali čisto prave akvarije :), notri pa že veselo plavajo naše ribice (papirnate seveda 😉 ).

 

in kaj nas čaka naslednji teden a uganete 😉 To bo še zanimivo :

Drevo ob drevesu,
kot na plesu.
Ti iglice imaš,
jaz z listki zakrivam stas.

Spomladi dišim,
poleti hladim,
jeseni redim,
pozimi gorim.

Kdo sem in kaj delam?

…ali poznate še tega gospoda?

Zelena obleka,

klobuk na glavi in

daljnogled okoli vratu. Kdo je to?

Pojdi na termin:

1110987654321