main text

Aktualno

10. TERMIN 26.8. - 30.8.2019

POKLIC : KMET

OJLA ,

 

Zadnji teden počitniškega varstva 2019 je že skoraj za nami.

 
Naj začnem kar na začetku. Tudi ta ponedeljek smo se najprej spoznali ob zabavnih igrah, seveda :). Zaradi temnih oblakov in vetra, ki so nam ponagajali smo se nato namesto na bazen odpravili v park. In veste kaj? V parku smo se tako zabavali, da smo z dobro voljo priklicali sonček in tako lahko odšli na bazen. Ker pa ni dneva brez ustvarjanja, je vsak izdelal svojo koruzo.
Torkovo jutro smo začeli s petjem, nato pa nadaljevali z zabavanjem na bazenu. Ustvarjanje je sledilo po kosilu, kjer smo v treh skupinah izdelali krave. To pa niso bili le navadni kipi, saj smo jih s pomočjo rokavic lahko tudi pomolzli.

 
Sledil je zelo pomemben dan, sreda. Dobili smo kar dva obiska. Najprej nas je obiskala Tatjana Koželj, ki nam je predstavila trnič. Sprva nam je razložila iz kje izvira in kaj to sploh je, nato pa nam je pokazala prav cel postopek izdelave. S seboj je prinesla kar nekaj pripomočkov, ki smo se jih lahko ogledali, ter tudi nekaj trničov različnih oblik. Videli smo razliko med svežim trničenm in tistim, ki je že posušen in pripravljen za uporabo. No, seveda pa ni pozabila na naše prazne želodčke, poskusili smo skuto in nato še soljeno skuto, ki je že pripravljena za izdelavo trniča. Nato pa nam je naribala še trnič. Ko smo izvedeli vse o trniču in Veliki planini, pa nas je čakal že drugi obisk, in sicer gospa Eva iz Anine zvezdice. Predali smo ji denar, ki smo ga čez cele počitnice zbirali na humanitarni stojnici. Seveda pa nismo pozabili zapeti naše himne, s katero smo se ji veselo predstavili. Tako smo bili pridni, da smo si prislužili igro na igrišču, nato pa še domači kino, jupi :)

 

Za hum. stojnico smo letos še posebej ponosni saj smo z vašo pomočjo zbrali neverjetnih 625 EUR, ki smo jih razdelili Anini zvezdici in družinam v stiski iz Kamnika. NAJLEPŠA HVALA ZA VSAK KOVANČEK , ki ste jih namenili na naši stojnici :)

 
Četrtek je bil športno razpoložen, s tem mislim na turnir v igri med dvema ognjema. Igro smo trenirali celo poletje in zdaj smo se končno lahko še pomerili. Petek pa bo prav poseben dan, saj je bo to zadnji dan počitniškega varstva 2019. Vsak bo lahko prinesel svojo najljubšo igračo ali družabno igro.  Sledil pa bo tudi POSLOVILNI ŽUR, zabavno ane? No, mi se bomo zelo zabavali ob vseh teh lučkah in glasbi.

 

Naš video pa si boste lahko ogledali v kratkem, kajti pokazali vam bomo, kaj vse smo ušpičili to poletje 😛

 

za zdaj pa uživajte še zadnje žarke sonca in poletja :)

 

Pojdi na termin:

1110987654321