main text

Aktualno

1. TERMIN 26.6. - 28.6.2019

LONČAR

SPET SMO TUKAJ :)

Šolskega leta je končno konec. Za nekatere je minil prehitro, za druge prepočasi, saj smo nestrpno čakali, da ga bo konec. Zakaj? Zato, ker je ponovno čas za najboljšo počitniško dogodivščino – Počitniško varstvo Kamnik.

Letošnje leto bo še posebej zanimivo. Saj bomo spoznavali zanimive POKLICE :)Ampak to ne bodo običajni poklici kot so policist,učitelj, itd., ki smo jih vajeni, ampak neobičajni :)

V prvem tednu imamo na sporedu POKLIC LONČARJA. Ali pa veste,kaj je lončar in kaj dela vprašite otroke, saj so zvedeli marsikatero zanimivost glede lončarja.

Kot ste že verjetno ugotovili, smo se cel teden se pogovarjali o lončarju,keramiki. To je bila  dogodivščina obiskali smo HIŠO KERAMIKE, ki nam je prijazna gospa Irena razložila poklic LONČARJA in kaj vse delajo. Ali ste vedeli pa delo ni zahtevno ampak potrebuje veliko potrpežljivosti:)Videli smo lepe majolke,lončke in še bi lahko naštevali.

Ker pa smo bili veliki radovedneži smo se tudi spraševali, kje se dobi ali kupi glina in vsi materiali , ki jih nekdo kot je lončar ali ustvarjalec potrebuje. In dobili smo odgovor napotili smo se v trgovino v Kamniku. Ta trgovina pa je zelo posebna in imenuje se SAMSON Kamnik. Zakaj je posebna v njej  skrivajo super, zabavni izdelki in seveda materiali, ki jih potrebuje vsak ustvarjalec :) Anže H. nam je prijazno razložil, kaj vse lahko iz različnih materialov naredimo od stekla do barvanje z laserjem:)

Poletje je čas tudi za čofotanje na kamniškem bazenu. Seveda, ker je vročina na višku smo se veselo namakali v vodi in se hladili res je bilo osvežilno:)

 

…in kaj nas čaka naslednjič…

….. no, da vidimo če boste uganili:

KDO SEM IN KAJ DELAM?

Švigne sem,
švigne tja,
kot bila bi iz srebra.
O, kako bi rad jo ujel,
a ujeti se ne da.

Pojdi na termin:

1110987654321